MediaWatch

Nationalmuseet vil inddrage ti andre museer i medieprojekt

Ti andre museer inviteres indenfor i Nationalmuseets medieprojekt Vores Tid, som har været i luftet i et års tid.

Nationalmuseet i København. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I en forsøgsperiode vil Nationalmuseet knytte bånd til ti andre museer og lukke dem ind i medieprojektet Vores Tid, som Nationalmuseet står bag, skriver Kulturmonitor med henvisning til en pressemeddelelse fra Nationalmuseet.

"Vores Tid har set med vores briller været en kæmpe succes. På bare et år er vores podcasts blevet lyttet til mere end en kvart million gange – og sandsynligvis af mange, som sjældent sætter deres fod på et museum. Så det er jo en helt fantastisk ressource, som vi ikke kan retfærdiggøre at holde for os selv," siger Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, i meddelelsen.

Planerne vil blive præsenteret i juni.

Vores Tid gik i luften i foråret 2020 og har bl.a. stået bag programmer til Loud. Nationalmuseet er en del af de kulturaktører, som er med i kredsen bag radiokanalen.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs