MediaWatch

Jens Rohde kræver svar fra kulturminister om copyright-direktiv

Det er en misforståelse at tro, at EU's copyright-direktiv åbner for, at medier kan få betaling for deling af hyperlinks, påpeger Jens Rohde. Han har bl.a. på den baggrund kaldt kulturminister Joy Mogensen (S) i samråd.

Jens Rohde beder nu kulturministeren om at besvare en række spørgsmål om regeringens lovforslag til implementering af EU's copyright-direktiv. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Medlem af Folketinget og tidligere medieordfører for Radikale Venstre, Jens Rohde, har kaldt kulturminister Joy Mogensen i samråd for at få svar på en række spørgsmål om regeringens lovforslag til implementering af EU's copyright-direktiv.

I sidste uge varslede kulturminister Joy Mogensen (S), at regeringen i den kommende måned vil præsentere lovforslaget, der ifølge ministeren bl.a. vil give medier ret til kollektivt at forhandle aftaler med techplatforme som Google og Facebook om betaling for brug af medieindhold.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs