MediaWatch

Danske Medier roser ministersignal og vil undgå dansk Facebook-konflikt

Kulturminister Joy Mogensen har skruet op for retorikken mod Google og Facebook, der kan forvente også snart at skulle betale for mediers indhold i Danmark som i Australien. ”Enormt positivt,” mener Danske Medier, der håber at undgå en konflikt som i Australien.

Foto: Thomas Tolstrup

Få døgn efter Facebook har lukket for nyheder i Australien, har kulturminister Joy Mogensen (S) gjort klart, at techkoncerner som Google og Facebook også snart skal betale for indhold i Danmark.

Over for Ritzau kaldte Joy Mogensen fredag eftermiddag udviklingen i Australien bekymrende og sagde samtidig, at den danske regering er på vej med et lovforslag, der giver medierne ret til at forhandle en aftale om betaling og gøre det kollektivt. Det sker i forbindelse med implementeringen af EU's copyright-direktiv, hvor den såkaldte publishers' right indgår.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs