MediaWatch

Google indgår aftale med Wall Street Journals ejer

Efter flere års disputs mellem Rupert Murdochs mediekoncern News Corp og Google omkring betaling for nyhedsmediers indhold, har parterne nu landet en flerårig aftale.

Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Ritazu Scanpix

Google har indgået en aftale med nyhedskoncernen News Corp om at betale for de nyheder, der bliver brugt på Googles platforme. Det skriver Wall Street Journal.

Der har længe været konflikt om techgiganternes gratis brug af nyheder på deres platforme.

Ledere af store nyhedskoncerner, heriblandt News Corp, har i flere år kritiseret Google for at viderebringe mediernes nyheder i produkter uden at betale nyhedsproducenterne.

Indtil for nyligt har Google nægtet at betale nyhedsproducenter. Google mener, at det gavner nyhedsproducenterne at få viderebragt deres nyheder på Googles platforme, hvor de kan få mere trafik på nettet.

Aftalen mellem News Corp, der blandt andet ejer Wall Street Journal, og Alphabet, der ejer Google, løber tre år. Udover at Google kan viderebringe nyheder fra News Corps medier, vil medierne også producere nyt lyd- og videoindhold til Googles platforme.

Google vil over de kommende år betale et tocifret millionbeløb i dollars for nyhederne, har en kilde fortalt Wall Street Journal.

"(Aftalen, red.) vil have en positiv effekt på journalistik globalt, da vi med dette understreger, at kvalitetsjournalistik skal værdsættes," siger Robert Thomson, der er adm. direktør for News Corp, i en meddelelse ifølge mediet.

Aftalen kommer samtidig med en anden konflikt om sociale mediers gratis brug af nyheder.

Onsdag har Facebook meddelt, at det sociale medie ikke længere vil dele eller vise nyhedsindhold for australske brugere. Det er en reaktion på, at det australske parlament har varslet en mulig lov, hvor selskaber bag de sociale medier skal betale for at viderebringe nyheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs