MediaWatch

Europa-Parlamentsmedlem opfordrer til fælles europæisk front over for techgiganter

Den danske regering bør opfordre EU-Kommissionen til at samle kræfterne i forhandlinger med techgiganter om betaling for brug af mediers indhold, mener dansk medlem af Europa-Parlamentet.

Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet, Venstre. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Den danske regering bør række ud til EU-Kommissionen for at sikre fælles europæisk fodslag i spørgsmålet om techgiganters betaling for brug af mediers indhold. Sådan lyder opfordringen fra Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, i et debatindlæg i Politiken.

"EU-loven om ophavsret skal nu gennemføres i Danmark, og derfor gør vi klar til kamp mod de amerikanske giganter. Men hvis vi skal kæmpe helt alene, står vi svagt i forhandlingerne, og taberne risikerer at blive de danske medieforbrugere og vores medier. Præcis derfor opfordrer jeg den danske regering til at tage fat på EU-Kommissionen. Den må træde til og hjælpe medlemslandene med at etablere en fælles front, så vi ikke enkeltvis skal forhandle med Google og Facebook," skriver Morten Løkkegaard.

Techselskabers betaling for bl.a. mediers indhold udspringer af et EU-direktiv, som blev vedtaget i 2019. Det er i færd med at blive implementeret i dansk lovgivning og har senest været sendt i høring. Direktivet skal være arbejdet ind i dansk lov senest 7. juni.

Temaet var omdrejningspunkt for seneste udgave af MediaWatchs podcast Indslag, som du kan høre ved at klikke her.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs