MediaWatch

Joy Mogensen: Medieudspil skal gøre danske medier førende på nettet i Danmark

Det er ikke uundgåeligt, at techgiganterne tager over, mener kulturminister Joy Mogensen, som har afsløret lidt af sine planer for et medieudspil.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Danskerne har i høj grad set mod danske medier undervejs i coronapandemien, og tv-stationerne har oplevet stigende seertal på især deres streamingtjenester. Det er et godt tegn, mener kulturminister Joy Mogensen (S), som til Berlingske siger, at hvis man gør det klogt, så kan de danske medier vise vækst, ligesom det er tilfældet for techkoncernerne.

"Nogle gange går man ud fra, at det er uundgåeligt, at techgiganterne tager over. Men nej, det er det faktisk ikke. Danskerne vil gerne have public service, og det er blandt andet derfor, at jeg bliver mere overbevist om, at vi med det nye medieudspil, som gerne skulle komme her i 2021, også skal gøre danske medier førende på nettet i Danmark." siger Joy Mogensen, som ikke konkretiserer sine planer for medieudspillet.

Kulturministeren henviser bl.a. til DR's årlige rapport om befolkningens mediebrug i Danmark. Heraf fremgår det bl.a., at forbruget af flow-tv steg med op mod 10 pct. under forårets nedlukning, og set over hele året faldt tv-seningen mindre, end den har gjort tidligere år. Derudover oplevede både DRTV og TV 2 Play fremgang.

Hvornår medieudspillet helt præcist kommer, ved ingen endnu.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs