MediaWatch

Sociale medier låser præsident Donald Trump ude

Donald Trump adlyder og sletter tre opslag på Twitter, som det sociale medie vurderede bidrog til vold.

Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix

Facebook udelukker den afgående præsident Donald Trump fra det sociale medie de næste 24 timer.

Det sker efter to overtrædelser af mediets retningslinjer, oplyser Facebook onsdag aften amerikansk tid. Facebook uddyber ikke, hvilke brud der er tale om.

Udelukkelsen betyder, at Trump ikke er i stand til at lave nogen opslag på hverken Facebook eller Instagram, der er ejet af Facebook, det næste døgn.

Facebook følger dermed Twitter, der tidligere onsdag har blokeret Trumps konto i 12 timer.

Det er sket efter flere misvisende opslag fra Trump under uroen ved USA's Kongres onsdag, skriver det sociale medie natten til torsdag dansk tid.

"På grund af den igangværende voldelige situation i Washington D.C., der er uden fortilfælde, har vi bedt Donald Trump om at slette tre Twitter-opslag, som blev slået op tidligere i dag (onsdag, red.), og som er alvorlige brud på vores regler," skriver Twitter.

Twitter truer samtidig med at udelukke Donald Trump permanent fra det sociale medie, hvis Trump ikke fjerner de tre opslag fra tidligere onsdag.

Han vil også blive udelukket permanent fra Twitter, hvis han fremover overtræder Twitters regler, skriver Bloomberg News.

Ifølge Twitter opildner flere af præsidentens opslag til vold, ligesom at de fejlagtigt påstår, at der er foregået svindel ved det amerikanske valg.

YouTube har også fjernet en video, som Trump lagde på nettet i forbindelse med urolighederne i Kongressen.

I videoen beder Trump demonstranter om at gå hjem. Han gentager dog også sine påstande om, at der er foregået valgsvindel.

"Vi havde et valg, der blev stjålet fra os," siger Trump i videoen og fortsætter:

"Vi skal have fred. Så gå hjem, vi elsker jer. I er meget særlige. Jeg ved, hvordan I har det. Men gå hjem, og gå fredeligt hjem."

Tusindvis af Trump-tilhængere demonstrerede onsdag foran Kongressen, hvor Joe Bidens sejr ved præsidentvalget formelt skulle godkendes.

Valgresultatet blev dog ikke godkendt, da demonstranter trængte ind i kongresbygningen.

Flere personer, herunder politibetjente, er blevet såret under urolighederne. En kvinde har mistet livet, efter at hun blev ramt af skud i Kongressen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs