MediaWatch

Fagfolk kritiserer mediernes techdækning

Teknologi spiller en stadigt større rolle for samfundsudviklingen, men mediernes dækning af tech-magten er underprioriteret og mangelfuld, mener flere fagfolk.

Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix

Amerikanske techkoncerner har fået global indflydelse på samfundsudviklingen, men dækningen af de teknologiske magthavere halter efter i danske medier, mener en række fagfolk. Det skriver fagbladet Journalisten.

"Vi vil se tilbage på vores tid som et historisk lavpunkt – hvad angår forståelsen for de vilkår, som de her digitale miljøer stiller børn, deres forældre og resten af samfundet over for," siger Mikkel Flyverbom, medlem af Dataetisk Råd og professor i digitale forandringer på CBS til Journalisten.

Også Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet, og Pernille Tranberg, der er medstifter af datatænketanken Dataethics, mener, der er et klart misforhold mellem teknologiens indflydelse på vores liv og den journalistiske prioritering af stofområdet - og det har de en pointe i, medgiver Avisen Danmarks chefredaktør, Peter Rasmussen, over for Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs