MediaWatch

Nordisk Film køber sig ind i spansk spilselskab for trecifret millionbeløb

Egmont-selskabet fortsætter sine opkøb i spilindustrien, og for første gang har Nordisk Film investeret i spilselskab uden for Nordens grænser.

Mercurysteam står bl.a. bag spillet "Castlevania: Lords of Shadow". | Foto: PR/Nordisk Film

Nordisk Film udvider investeringerne i computerspilselskaber og køber 40 pct. af spanske Mercurysteam. Det oplyser selskabet, der er en del af Egmont, i en pressemeddelelse.

Ejerandelen er på 40 pct. og har kostet Nordisk Film et lavt trecifret millionbeløb. Mercurysteam er Nordisk Films første spilinvestering uden for Norden, og selskabet ejer nu helt eller delvist otte spilselskaber.

"For nogle år siden gik vi målrettet ind i dette område, som ligger godt til os i Nordisk Film og Egmont, og hvor mediebrugerne på et globalt plan bruger mere tid og flere penge. Med denne betydelige investering i Mercurysteam kan vi fortsætte den positive udvikling yderligere, og computerspilområdet vil fremover kunne bidrage endnu mere til Nordisk Films samlede forretning," siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør for Nordisk Film, i meddelelsen.

Mercurysteam har eksisteret siden 2002 og har 160 ansatte. Selskabet producerer spil til computere og spilkonsoller.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs