MediaWatch

JP Aarhus høster erfaringer med datadrevet live-journalistik: Vi er blevet klogere

Et forskningsprojekt er mundet ud i to nye JP Aarhus-sites, som på baggrund af dataudtræk fra det offentlige fortæller om forskellige aktiviteter i Aarhus Kommune lige nu. "Men det er ikke svaret på den store journalistiske udfordring," mener redaktør.

Foto: Marie Ravn/Jyllands-Posten

Hvordan er trafikken i Aarhus lige nu, hvilket skib ankommer som det næste til Aarhus Havn, hvor mange har cyklet forbi cykeltælleren på Strandvejen indtil videre i dag, og hvor kan det anbefales at tage på udflugt, når vejret er, som det er lige nu? Det er viden, man kan få, hvis man hopper ind på JP Aarhus' to nyeste sites, der også udgør et laboratorium.

De to sites, som går under navnene Data taler om Aarhus og Oplev Aarhus, er drevet af realtidsdata fra det offentlige, og de er blevet til i forbindelse med et forskningsprojekt, som Jyllands-Posten, IC Robotics, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og udvikleren Søren Pedersen har stået sammen om.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs