MediaWatch

Nyt borgerligt netmedie går i luften til efteråret

Kontrast.dk er navnet på Danmarks nye, borgerlige netmedie, som søger at "starte og eje" en underprioriteret borgerlig kulturdebat.

Foto: Joachim Adrian

Mikkel Andersson der er kendt som borgerlig debattør og satiriker såvel som journalist, vil stå i spidsen, når det nye netmedie kontrast.dk kommer til at gå online i løbet af efteråret.

Det skriver Finans.

Kontrast vil især satse på videoindhold, som "kendte folketingspolitikere" blandt andet skal lave, mens der også skal indgå en stor del debatstof, hvor hovedparten af bidragsydere vil være klart deklareret til det borgerlige Danmark. De mere traditionelle artikler vil til gengæld skulle varetages af en fast stab af freelancere.

"Vi kommer ikke til at lave tendentiøs journalistisk. Vi er tilmeldt Pressenævnet og vil overholde alle regler og gængse normer for, hvordan man laver god journalistik i Danmark. Vi bliver heller ikke som Breitbart (amerikansk højreorienteret medie, red.), hvor det er meget klart deklareret, hvad journalisterne personligt selv mener, og hvor der er en tung værdiladning i den journalistiske tekst. Det vil være i udvælgelsen af emnerne, at man kan se den politiske prioritering komme til udtryk," lyder det fra Mikkel Andersson.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs