MediaWatch

Instagram vil tage ny teknologi i brug for at fjerne billeder af selvskade på platformen

Politisk chef for Instagram i Norden erkender, at selskabet ikke i tilfredsstillende omfang har fået fjernet billeder på platformen af mennesker, der gør skade på sig selv - til trods for løfte om at stramme op på området.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den sociale medieplatform Instagram arbejder på at tage et nyt og forbedret computerprogram i brug, der ifølge selskabet selv er bedre til at få opsporet og fjernet billeder og opslag fra personer, der gør skade på sig selv, fortæller Martin Ruby, politisk chef i Norden for Instagram, til DR.

Udmeldingen kommer, efter DR har fundet flere eksempler på, at der stadig cirkulerer billeder på Instagram af især unge kvinder og piger, der gør skade på sig selv eller overvejer selvmord, hvilket ifølge Martin Ruby "ikke er godt nok".

"(...)vi har haft nogle udfordringer under coronatiden ved, at vi simpelthen rent fysisk har sendt mange af vores medarbejdere hjem. Og sådan noget arbejde som det her med at kigge på folks data og folks profiler, det må man ikke tage med hjem af privacy-hensyn," siger Martin Ruby til DR, hvor han altså tilføjer, at selskabet arbejder på at tage ny teknologi i brug, men at Instagram først skal have afklaret, om programmet kommer i kambolage med EU-regler om beskyttelse af personfølsomme oplysninger.

Platformen har tidligere har lovet at stramme op på håndteringen af sådanne opslag, efter DR dokumenterede, at der er netværk af personer, der deler selvskade-indhold. Det strider imod Instagrams egne retningslinjer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs