MediaWatch

Nyt medie vil dække dansk politik med nordjysk indgangsvinkel

Tidligere journalist på Nordjyske Medier har stiftet et nyt medie, der vil sætte nordjysk fokus på national politik.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Esben Agerlin Olsen, der indtil udgangen af juli var journalist på Christiansborg for Nordjyske Medier, har lanceret sit eget politiske medie med nordjysk afsæt under navnet Nordtinget.dk, skriver Journalisten.

"Jeg vil skrive særligt meget om emner, som er store i Nordjylland – for eksempel Aalborg Portland, CO2-afgifter og klima. Men de 19 nordjyske politikere beskæftiger sig jo med næsten alt, hvad der foregår i landet," siger Esben Agerlin Olsen til fagbladet og oplyser, at forretningsmodellen endnu ikke er på plads.

Af det nye medies hjemmeside fremgår det, at Nordtinget.dk's redaktion ud over Esben Agerlin Olsen består af journalist og forfatter Bent Stenbakken og journalist Max Melgaard. De har tidligere været kollegaer med Esben Agerlin Olsen hos Nordjyske, som han stoppede hos i kølvandet på en afskedigelsesrunde tidligere på året.

Derudover har mediet samlet et advisory board bestående af Peter Ernstved Rasmussen, stifter og redaktør af Olfi.dk, Tommy Kaas, som er en del af den journalistiske kursusvirksomhed Kaas & Mulvad, og Helle Baagø, stifter af bl.a. Techtruster.dk.

I øjeblikket udkommer mediet med artikler online, som er gratis at læse, og som på sigt skal suppleres af et ugentligt nyhedsbrev, fremgår det på Nordtinget.dk.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs