MediaWatch

Trump: USA skal have del af opkøbspris for godkendelse af Tiktok-salg

Præsident Trump ændrer krav til opkøbet af den kinesiske app Tiktok og vil have procentdel af prisen for at godkende købet.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Donald Trump, har skiftet mening omkring Microsofts mulige opkøb af Tiktok.

Hvor præsidenten før ville forbyde det sociale medie i USA, lyder kravet nu, at USA skal have en økonomisk bid af kagen for at lade opkøbet godkende.

Det skriver Financial Times.

Donald Trump fortalte mandag ved en pressekonference, at han havde klargjort kravet om en "meget stor procentdel" af købsprisen i et telefonopkald med Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella, i weekenden.

"USA bør få en meget stor procentdel af prisen, fordi vi muliggør den," sagde Donald Trump ved pressekonferencen ifølge Financial Times.

"Det ville komme fra salget, som ingen andre end jeg ville tænke på, men det er den måde, jeg tænker på, og jeg synes, at det er meget rimeligt," fortsatte han.

Ingen køreplan på bordet

Præsidenten antydede, at regeringens andel kunne komme fra Microsoft, en eventuel anden opkøber eller fra den kinesiske sælger, Bytedance.

Den amerikanske regering ønskede imidlertidig ikke at oplyse, hvordan den vil tvinge en af parterne til at betale og ønskede ligeledes ikke at oplyse, hvordan en sådan betalingsmekanisme ville fungere.

Microsoft gav i weekenden udtryk for, at selskabet lige nu vejer sine muligheder i forhold til at efterkomme regeringens krav. I et blogopslag fra selskabets topchef fremgår det, at Microsoft er indforstået med at bidrage økonomisk til USA og landets statskasse.

Trods præsidentens meningsskift fastholdes den oprindelige frist på 45 dage med udløb den 15. september til at gennemføre handlen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere