MediaWatch

Facebook-topchef så Instagram som trussel før opkøb

Instagram havde potentiale til at skade Facebooks forretning, lød det fra Facebooks topchef før milliardopkøb i 2012, men selskabet afviser, opkøbet var et forsøg på at fjerne en konkurrent.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Neutralisering af en konkurrent var en del af baggrunden for, at Facebook i 2012 lagde 1 mia. dollars på bordet for at købe Instagram. Det skriver The Verge.

Oplysningen kom frem under gårsdagens høring i Repræsentanternes Hus i USA om techgiganters indflydelse og dominans. Her var Mark Zuckerberg, Facebooks grundlægger og topchef, blandt de indkaldte tech-direktører, og her blev der fremlagt skriftlig korrespondance mellem Zuckerberg og Facebooks daværende finansdirektør, David Ebersman, hvor Zuckerberg beskrev Instagram som en potentielt skadelig konkurrent for Facebook.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs