MediaWatch

Altinget vil stramme retningslinjer efter kritiseret Huawei-debat

Både Altinget og Computerworld har mødt kritik for at afholde debatarrangementer bestilt og betalt af Huawei. Hos Altinget vil man fremover stramme brugen af egne journalister ved kommercielle events, mens Computerworld vil se på, om det skal fremgå tydeligere, at der tale om kommercielle tiltag. Begge står ved, at virksomheder kan betale sig til en debat.

Jakob Nielsen, ansv. chefredaktør, Altinget. | Foto: PR/Altinget

Det var kasketforvirring, da Altinget i midten af juni lod mediets digitale redaktør moderere et debatarrangement, der var bestilt og betalt af den kinesiske teknologikoncern Huawei.

Det siger ansv. chefredaktør for Altinget, Jakob Nielsen, i kølvandet på debatmødet, der blev afholdt 16. juni om 5G-teknologi og kritisk infrastruktur. Mødet var arrangeret på bestilling af Huawei af Altingets event- og netværksforretning Arena, som er en del af den kommercielle organisation, og derfor var det en sammenblanding af redaktionelle og kommercielle kasketter at lade en redaktionel medarbejder være moderator, erkender Jakob Nielsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs