MediaWatch

Alliance vil have forbud mod spilreklamer

Det skal gøres forbudt at reklamere for spil og gambling, når spilleloven snart skal reguleres, lyder det i en række anbefalinger, Alliancen mod Spilafhængighed har fremsat.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

På linje med, at det er forbudt at reklamere for tobak, bør det forbydes at annoncere for betting, lydet det fra Alliancen for Spilafhængighed, i anledning af at Folketingets partier i denne uge indleder møder om en regulering af spilleloven. Det skriver Politiken.

Ifølge sammenslutningen skaber reklamer nye spilafhængige, derfor bør de forbydes på både tv, hjemmesider og storskærme på fodboldstadion.

"Vores hovedmål er, at alle reklamer bliver forbudt. Børn og unge skal ikke overdynges med opfordringer til at spille overalt," siger Sune Røper, formand i Alliancen mod Spilafhængighed, til Politiken.

Regeringen oplyser, den endnu ikke har et forhandlingsudspil klar og har derfor ikke ønsket at kommentere, mens Radikale Venstre og SF bakker op om forslaget, og Venstre tvivler på, et totalforbud vil have den ønskede effekt.

I februar bød Danske Spil selv ind med 10 forslag rettet mod en oprydning af spilbranchen, efter der gennem længere tid har været kritik af bl.a. mængden og timingen af bettingreklamer på tv.

Fem ud af de ti forslag, spilselskabet lagde på bordet, var målrettet en skærpelse af bettingreklamer, bl.a. har Danske Spil foreslået at forbyde at reklamere for spil under sportsbegivenheder såsom fodbold og håndbold, ligesom det skal være slut med at bruge kendte mennesker i spilreklamer.

Spilbranchen vil gøre sine hoser grønne og opretter klageorgan for spilannoncer 

Danske Spil vil rydde op i bettingbranchen med en række reklameforbud 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs