MediaWatch

Debattør bliver ny chefredaktør for Netavisen Pio

Netavisen Pio har udnævnt ny chefredaktør, der vil "sætte en socialdemokratisk dagsorden i et overvejende borgerligt mediebillede". Han afløser Jens Jonathan Steen, der er stoppet efter fem år.

Foto: Screenshot

Den socialdemokratiske debattør Niels Jespersen skal fremover stå i spidsen for Netavisen Pio, skriver mediet. Niels Jespersen afløser Jens Jonathan Steen, der efter fem år skifter til en stilling som leder af Socialdemokratiets nye udviklingsenhed på Christiansborg.

Niels Jespersen er mangeårig debattør for bl.a. Berlingske og medlem af Socialdemokratiet, som han i 2018 også stillede op for som folketingskandidat, men uden at blive valgt. Han er uddannet cand.mag. i historie og har tidligere bl.a. været ansat i Forsvaret og fagforbundet SiD. Han har desuden været udsendt som soldat i Afghanistan. Han er medforfatter til bogen "Eksperimentet, der slog fejl - Status over 35 års dansk asylpolitik", som han skrev med debattøren Mikkel Andersson.

"Med Niels Jespersen i spidsen får Netavisen Pio en chefredaktør, som i forvejen er en markant profil i den offentlige debat, og som vi håber kan være med til at profilere avisen endnu mere," siger bestyrelsesformand for Netavisen Pio, Max Meyer, om baggrunden for valget.

Selv ser Niels Jespersen det som et mål at give modspil i et mediebillede, han mener fortrinsvist er blåt.

"Der er en stor og vigtig opgave i at sætte en socialdemokratisk dagsorden i et overvejende borgerligt mediebillede, hvor lønmodtagernes perspektiv spiller en alt for lille rolle, og hvor mediekritikken hurtigt kan blive for indspist," siger Niels Jespersen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs