MediaWatch

Facebook i rekord – stiger for femte dag i træk

Facebook-aktien er onsdag steget med 6,4 pct.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Trods en global viruspandemi og en nedsmeltning af aktiemarkedet i slutningen af februar og gennem det meste af marts, så har verdens største sociale medie Facebook rystet al den usikkerhed af sig, og aktien har onsdag passeret sin gamle rekordkurs fra januar.

Facebook stiger nemlig for femte dag i træk onsdag, hvor aktien går op med 6,4 pct. til 230,71 dollar på nyheden om, at koncernen lancerer en ny handelsplatform med navnet "Shops", hvor det sociale medies 2,6 mia. brugere skal kunne købe varer fra virksomheder.

Dermed går Facebook i kødet på navne som Amazon og Ebay, men det kan sikkert ses som en "tak for sidst", da Amazon de senere år har taget en større bid af markedet for onlineannoncer, hvilket ellers har været Googles og Facebooks domæne.

"Hvorfor var de så langsomme om det?" spørger Rich Greenfield, partner i konsulenthuset Lightshed Partners, i Financial Times.

Han peger på, at det er et åbenlyst skridt at udnytte væksten i onlinehandel - især da annonceindtjeningen er under pres. Og Facebook har en fordel.

"Folk ønsker ikke at gå til tredjepartshjemmesider eller gå til check-out, de ønsker køb ved et klik. De ønsker det simpelt, let."

Den gamle rekordkurs for Facebook blev nået den 29. januar i år i 223,23 dollar.

Facebook går til angreb på Amazon

Facebook har markeret 50 mio. opslag som misinformation om corona

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere