MediaWatch

Hjemsendelse af medarbejdere har påvirket Facebooks moderation af indhold

Spredningen af coronavirus har fået det sociale medieselskab til at sende en del af sine indholdsmoderatorer hjem og i højere grad overlade arbejdet til robotter. Det påvirker platformens gennemgang af potentiel misinformation og problematisk indhold, fortæller kommunikationschef.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP/Ritzau Scanpix

I takt med at coronasmitten har spredt sig, har Facebook måtte sende medarbejdere hjem, og det har bl.a. påvirket det sociale medieselselskabs bemanding af indholdsmoderatorer på platformen. Det fortæller Facebooks øverste kommunikationschef samt politisk chef, Nick Clegg, til Politiken.

Facebook har bl.a. forbudt salg af ansigtsmasker på platformen, men det finder stadig sted, ligesom andet problematisk indhold ifølge avisen florerer i brugernes feed. Nick Clegg forklarer, at hjemsendelsen af de ansatte har overladt en større del af moderationsarbejdet til robotter, hvilket både har gjort arbejdet langsommere og mere grovkornet.

"Vi bliver bedre til at håndtere den nye situation dag for dag. Men sandheden er, at der er en forsinkelse fra den dag, vi ændrer vores politik, til det tidspunkt, den effektivt bliver gennemført," siger han til Politiken.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere