MediaWatch

Professor: Facebooks forskelsbehandling af politikere er efter bogen

Det sociale medie har loven på sin side, når selskabet har valgt at gøre forskel på grænserne for politikeres ytringer på platformen sammenholdt med almindelige brugere, vurderer professor og specialist i medieret.

Foto: JOHANNA GERON/REUTERS / X07006

Facebook er i sin gode ret til at give Folketingets politikere lov til at skrive om den britiske aktivist Tommy Robinson - en ret, almindelige brugere ikke har, efter Facebook har vurderet, han opfordrer til had og vold mod minoriteter, lyder det fra Søren Sandfeld Jakobsen, professor og specialist i medieret fra CBS, til Berlingske.

"Det korte svar er, at Facebooks adfærd ikke er ulovlig efter dansk ret. Facebook er en privat virksomhed, der selv bestemmer sine kontraktvilkår med brugerne af tjenesten, herunder hvornår og i forhold til hvem Facebook er berettiget til at fjerne eller slette indhold, som brugerne uploader," siger han til avisen.

Sagen er kommet op, efter debattørerne Lars Hedegaard og Aia Fog fra Trykkefrihedsselskabet skrev om Tommy Robinson på deres profiler og efterfølgende blev blokeret fra Facebook. Efterfølgende meddelte det sociale medieselskab, at det har lempet reglerne for folketingetspolitikere, så de nu har "større råderum" til at ytre sig om aktivisten, og det har vakt debat om, hvorvidt det er tilladt at forskelsbehandle den offentlige ytringsfrihed.

Folketingsmedlemmer får mere frihed til ytringer på Facebook

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs