MediaWatch

Facebook lukker danske debattørers profiler

Efter at have delt et opslag, der omtaler en højreorienteret aktivist, har Facebook lukket profilerne for formand for Trykkefrihedsselskabet, Aia Fog, og debattør Lars Hedegaard. Facebook forklarer, at det kun sker "i meget grelle tilfælde".

Tommy Robinson, den stærkt højreorienterede aktivist fra Storbritannien, har tidligere være fængslet for flere forbrydelser og har været med til at grundlægge English Defence League. Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Facebook har lukket debattør Lars Hedegaard og formand for Trykkefrihedsselskabet, Aia Fogs, profiler, efter de i sidste uge delte et opslag fra den kontroversielle højreorientede aktivist Tommy Robinson. Det skriver Berlingske.

"Jeg er selvfølgelig rasende. Jeg har intet skrevet, som er udemokratisk, som opfordrer til vold, som er totalitært, eller som opfordrer til racisme," siger Aia Fog og tilføjer, at det er et demokratisk problem, at Facebook med sin dominerende position kan udelukke personer fra den offentlige debat, skriver avisen

Facebook har tidligere forklaret, at sletning af profiler kun sker "i meget grelle tilfælde", og at der er særlige regler for omtale af Tommy Robinson, der ifølge Facebook har misbrugt sin position i det offentlige rum til at opfordre til had. Peter Münster, kommunikationschef for Facebook i Norden, vil dog ikke udtale sig om den konkrete situation, eller om de to danske profiler er slettet permanent.

Facebook sletter sympatiopslag med dræbte Soleimani

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere