MediaWatch

Apple vil forsvare kryptering af morddømts Iphone

Som en del af Apples ambition om at værne om beskyttelsen af sine kunders brugerdata, nægter selskabet at lade det amerikanske justitsministerium komme ind i morddømts telefon.

Foto: Stephen Lam/REUTERS/Ritzau Scanpix

Apple forbereder sig på en juridisk kamp mod det amerikanske justitsministerium for at forsvare krypteringen af selskabets Iphone, efter at justitsministeren har bedt selskabet hjælpe med at trænge ind i to telefoner, der blev brugt af en mand, som stod bag en skudepisode i december.

Det skriver New York Times.

Det forlyder, at flere ledende skikkelser i Apple er blevet overrasket over sagens store mediebevågenhed og samtidig er frustrerede over, at justitsministeriet tilsyneladende ikke har gjort mere for at få adgang til telefonerne via tredjepartsværktøjer.

Sagen kan nemlig udvikle sig ganske negativt for Apple, da den udfordrer topchefens, Tim Cook, langvarige løfte om at beskytte kundernes data.

Dertil kan sagen gå hen at skade selskabets stærke forhold til Trump-administrationen, som har vist sig ganske fordelagtigt i handelskrigen med Kina, da it-giganten blandt andet er undsluppet flere store toldafgifter.

"Vi hjælper hele tiden Apple på handelsfronten og en række andre områder, og alligevel nægter de at åbne telefoner, som er anvendt af mordere, narkohandlere og andre voldelige personer," lød det ifølge New York Times tirsdag fra Donald Trump på Twitter.

"De (Apple, red.) bliver nødt til at tage sig sammen og hjælpe vores storslåede land."

Selskabet har ifølge New York Times ikke ønsket at kommentere sagen, men understreger, at "kryptering er en vital del af landets og brugernes databeskyttelse".

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere