MediaWatch

Politiken-journalist bliver første modtager af digital frihedspris

Nyindstiftet pris, der giver skulderklap til kræfter, der fremmer og fokuserer på frihedsrettigheder i en digital tidsalder, går til journalist på Politiken samt debattøren Emma Holten.

SF's folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen har sammen med nyhedsredaktør Peter Christian Nielsen taget initiativ til Libre-Prisen, der vil sætte fokus på, hvordan vores rettigheder som borgere forvaltes og udfordres i en digital tidsalder Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Journalist på Politiken Jakob Sorgenfri Kjær bliver sammen med debattøren Emma Holten de første modtagere af den nyindstiftede Libre-Pris.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Prisen, der skal fremme borgerrettigheder, demokrati og gennemsigtighed i den digitale tidsalder, blev uddelt mandag på Christiansborg.

Hovedprisen på 10.000 kr. gik til Jakob Sorgenfri Kjær for sin dækning af bl.a. databeskyttelsesloven og "teledataskandalen" - om brugen af fejlagtige teledata i politiets og anklagemyndighedens arbejde. Hædersprisen gik til Emma Holten for at skabe debat om digitale rettigheder og for at have vist "hvordan vores mest personlige kommunikation og identitet er trådt ind i et nyt rum i den digitale tidsalder", lyder det i meddelelsen.

Ud over Jakob Sorgenfri Kjær var Anette Høyrup, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, og Henrik Moltke, viden- og techkorrespondent på DR, nomineret til hovedprisen.

Libre-Prisen er stiftet af nyhedsredaktør på Fagbladet 3F Peter Christian Nielsen og folketingspolitiker for SF Lisbeth Bech Poulsen, som han er gift med. Prisen er støttet økonomisk i fire år af Borgerretsfonden.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere