MediaWatch

Organisationer vil have ny viden om privatkopiering før ny lov

To organisationer ønsker en ny kortlægning af forbrugernes private kopiering af indhold, efter kulturminister har varslet nye forhandlinger.

Foto: Jonas Pryner Andersen/Politiken/Ritzau Scanpix

Der skal nye fakta på bordet, inden blankmedieordningen revideres. Sådan lyder ønsket fra de to brancheorganisationer IT-Branchen og Dansk Industri.

Blankmedieordningen eksisterer for at kompensere kunstnere og indholdsskabere for privat kopiering af indhold til eget brug. Den nuværende ordning er lagt an på en afgift, som er pålagt blanke CD'er og DVD'er. Men kulturminister Rasmus Prehn (S) mener, at tiden er løbet fra en ordning, hvor udgangspunktet er, at forbrugerne kopierer på dén måde. Han vil derfor indkalde til forhandlinger om ny lovgivning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

DR har indledt en personalesag imod en chef for at have opført sig i strid med DR's interne kodeks for god adfærd. Chefen er stoppet, oplyser DR, der i januar vil foretage en anonym undersøgelse internt om omfanget af krænkende adfærd. DR-chef erkender og undskylder i opslag på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs