MediaWatch

Fire nye medier får redaktionel produktionstøtte i 2020

Grønlandsk mediehus og digitale nichemedier er blandt de nye navne, der næste år får del i de i alt 358 mio. kr. i produktionsstøtte, som netop er blevet fordelt. Hovedparten af nye ansøgere fik dog afslag.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

68 medier får redaktionel produktionsstøtte i 2020, og blandt dem er fire medier, som ikke har fået støtte i 2019. Det fremgår af Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

De fire nye støttemodtagere er de digitale nichemedier Kulturmonitor, NB-Nyt og Science Report, der alle tre blev søsat med støtte fra innovationspuljen. Samme rejse har andre startup medier været på - som f.eks. Zetland og Føljeton. Derudover har det grønlandske mediehus Sermitsiaq for første gang fået mediestøtte og tildeles 3,1 mio. kr. næste år. Det sker umiddelbart efter regeringen i Grønland på årets finanslov valgte at halvere driftsstøtten til medier, heriblandt Sermitsiaq der tidligere har modtaget 1,5 mio. kr. årligt fra den lokale støttepulje.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs