MediaWatch

Masser af roser til Netflix efter regnskab

Netflix overgik forventningerne i tredje kvartal, og det resulterer i pæne toner fra investorer og analytikere.

Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag aften overgik den amerikanske streamingtjeneste Netflix forventningerne, da koncernen lagde sine tal for tredje kvartal frem. Indtjeningen var markant bedre end ventet, mens omsætningen og tilgangen af nye kunder var tæt på konsensus. Forventningerne til kundevæksten i fjerde kvartal var imidlertid skuffende.

Kvartalsregnskabet blev onsdag aften positivt modtaget i eftermarkedet med en stigning på op mod 10 pct., mens aktien i torsdagens ordinære handel belønnes med mere beskedne 3,1 pct.

Analytikerkorpset har samtidig også modtaget tallene med ros til streamingtjenesten, som ellers har været under pres, da investorerne slettede en stigning i 2019 på hele 45 pct. efter et skuffende andet kvartal og på udsigten til øget konkurrence fra november fra Disney og Apple, der begge lancerer konkurrerende streamingtjenester.

"På nogle måder har Netflix trodset nej-sigerne i tredje kvartal og kommet tæt nok på guidance og leveret imponerende omsætnings- og indtjeningsvækst," lyder rosen ifølge Bloomberg News fra analytiker Tim Nollen hos finanshuet Macquarie, der ellers har sænket sin anbefaling til "neutral" fra "outperform".

Investeringsbanken Goldman Sachs har efter regnskabet valgt at løfte sit kursmål til 400 fra 360 dollar, mens købsanbefalingen fastholdes. Analytiker Heath Terry lægger vægt på et spændende indholdsprogram fra Netflix i efteråret, og derfor ser banken et potentiale i forhold til Netflix egen guidance på netto 7,60 millioner nye kunder i fjerde kvartal.

Hos JPMorgan har analytiker Doug Anmuth også en positiv anbefaling og et kursmål på 425 dollar, og her bides der også mærke i, at Netflix har et stærkt indholdsprogram med en række nye serier og film, som vil hjælpe koncernen med at lokke flere kunder væk fra almindelig tv-forbrug.

RBC Capital har også løftet sit kursmål til 450 dollar per aktie fra 420 dollar, mens "outperform" fastholdes. Hen betoner Mark Mahaney, at driftsmarginerne "bygger hurtigt op". Netflix-ledelsen understregede nemlig i kvartalsregnskabet, at man er godt på vej til at nå målet om en driftsmargin på 13 pct. i 2019, ligesom koncernen sætter mål for en markant forbedring på 300 basispoint til næste år.

BMO Capital anbefaler investorer at bygge op i porteføljen med aktier i Netflix, da koncernen vil arbejde sig gennem bekymringen for øget konkurrence, samtidig med at selskabets negative pengestrøm forbedres til næste år.

"Fjerde kvartals guidance inkluderer det største originale filmudbud i selskabets historie og ingen prisforhøjelser i nogen større markeder," lyder det fra BMO ifølge Bloomberg News.

Piperjaffray peger også på, at uanset ny konkurrence, så vil Netflix fortsat vinde andele fra traditionelt tv, som Netflix også selv påpeger fortsat vil være den største konkurrent til streaming.

Ud af 45 analysehuse har 29 en købsanbefaling på Netflix, mens 11 er neutrale. Blot fem anbefaler at sælge aktien, ifølge data fra Bloomberg News. Det gennemsnitlige kursmål lyder på 360 dollar. Aktien handels torsdag i 295,25 dollar.

Netflix' indtjening gav kurshop trods skuffende forventninger

Stærke tv-serier kan have givet Netflix godt kvartal

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere