MediaWatch

Google betaler skattebøde og ubetalte regninger for milliarder

Det amerikanske it-firma må til lommerne i en skattetvist med den franske stat. Udover en bøde på knap fire mia. kr. skal selskabet også betale ubetalte skatter for et milliardbeløb.

Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217

Google har accepteret at betale en bøde på 500 mio. euro - omkring 3,7 mia. danske kr. - til den franske stat.

Det skriver Reuters.

Dermed sætter det amerikanske it-firma og den franske anklagemyndighed punktum for en undersøgelse af skattesvig, der begyndte for fire år siden.

De franske myndigheder mener ikke, at Google har betalt sin skat i Frankrig. Årsagen er, at selskabet ikke har indberettet et retvisende billede af sine aktiviteter i Frankrig ifølge anklagemyndigheden.

Google har hovedkvarter i Dublin og betaler stort set ingen skat i de fleste europæiske lande, fordi det har deklareret, at dets hovedaktiviteter ligger i Irland.

Udover bøden har Google også accepteret at betalt 465 mio. euro - omkring 3,5 mia. kr. - i ubetalte skatteregninger.

"Vi har afsluttet skattesagen og relaterede stridigheder, vi har haft med i Frankrig i mange år," hedder det i en skriftlig erklæring fra Google ifølge Ritzau:

"Disse aftaler omfatter en betaling på 500 millioner euro, som bebudet af en fransk domstol i dag, og 465 millioner euro i yderligere skatter, vi er gået med til at betale," skriver Google.

Denne artikel er leveret af MediaWatch søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs