MediaWatch

50 delstater til angreb på Google

50 amerikanske delstater og territorier er gået sammen om at indlede en konkurrenceundersøgelse af Google.

Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Hele 50 statsanklagere fra ligeså mange delstater og territorier i USA er gået sammen om at indlede en konkurrenceundersøgelse af søgemaskinegiganten Google. Det skriver Financial Times.

Nyheden kommer i kølvandet af, at The Wall Street Journal i sidste uge fortalte, at en undersøgelse fra delstaternes side var på trapperne, sideløbende med en official annoncering af en undersøgelse rettet mod Facebooks konkurrenceageren fra otte delstaters side fredag.

Nyheden kommer også, efter at Google selv i weekenden lod forstå, at det amerikanske justitsministerium ligeledes har indledt en konkurrenceundersøgelse af selskabet.

Det er Ken Paxton, anklager i Texas, som skal stå i spidsen forundersøgelsen af Google.

"Der er ikke noget galt med, at en virksomhed bliver den største, hvis den gør det gennem fri markedskonkurrence, men vi har set beviser på, at Googles forretningspraksis kan have undermineret forbrugernes valg, kvalt innovationen, krænket brugernes privatliv og givet Google kontrol over strømmen og spredningen af data online," udtaler anklageren fra Texas.

"Vi har til hensigt at følge de fakta, vi finder, tæt og fortsætte som nødvendigt."

Det er kun Californien og Alabama, som ikke er med i undersøgelsen af Googles konkurrencepraksis, skriver Financial Times, mens omvendt Washington DC og Puerto Rico også deltager.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere