MediaWatch

Analyse: Kun i Iran er Netflix ringere end i Danmark

Det er andet år i træk, at Danmark er blandt de lande i verden, der har det mindste udbud på Netflix, men betaler blandt de højeste priser for tjenesten.

Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / Ritzau Scanpix

Med et samlet udvalg på 3.525 film og tv-serier på den danske version af den amerikanske streamingtjeneste Netflix, er Danmark det næstdårligste land at være abonnent i, når det sammenholdes med prisen, vi betaler for produktet. Det konkluderer en undersøgelse, det britiske analysefirma Comparitech står bag, skriver Politiken.

Kun Iran rangerer lavere end Danmark. Sammenligningen med de øvrige 76 lande, som er inkluderet i undersøgelsen, er baseret på, hvor meget en kunde i det pågældende land betaler per titel. I Danmark betaler vi således 3 øre per film eller serie. Det er næsten 100 gange mere, end hvad colombianerne, der er blandt topscorerne i analysen, betaler per titel i deres standard-abonnement.

I Danmark betaler vi omtrent 50 pct. mere for et Netflix-abonnement end den gennemsnitlige pris, skriver Comparitech.

Samme analyse blev også gennemført sidste år, hvor Danmark ligeledes lå i bunden. I år er der tilføjet 20 lande, men det har altså ikke rokket ved landets placering. Kun Schweiz betaler mere for et Netflix-abonnement end Danmark, helt præcist 17 kr. Til gængæld har de en del flere titler.

Netflix rykker ind på markedet for reality-tv 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs