MediaWatch

Analyse: Kun i Iran er Netflix ringere end i Danmark

Det er andet år i træk, at Danmark er blandt de lande i verden, der har det mindste udbud på Netflix, men betaler blandt de højeste priser for tjenesten.

Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / Ritzau Scanpix

Med et samlet udvalg på 3.525 film og tv-serier på den danske version af den amerikanske streamingtjeneste Netflix, er Danmark det næstdårligste land at være abonnent i, når det sammenholdes med prisen, vi betaler for produktet. Det konkluderer en undersøgelse, det britiske analysefirma Comparitech står bag, skriver Politiken.

Kun Iran rangerer lavere end Danmark. Sammenligningen med de øvrige 76 lande, som er inkluderet i undersøgelsen, er baseret på, hvor meget en kunde i det pågældende land betaler per titel. I Danmark betaler vi således 3 øre per film eller serie. Det er næsten 100 gange mere, end hvad colombianerne, der er blandt topscorerne i analysen, betaler per titel i deres standard-abonnement.

I Danmark betaler vi omtrent 50 pct. mere for et Netflix-abonnement end den gennemsnitlige pris, skriver Comparitech.

Samme analyse blev også gennemført sidste år, hvor Danmark ligeledes lå i bunden. I år er der tilføjet 20 lande, men det har altså ikke rokket ved landets placering. Kun Schweiz betaler mere for et Netflix-abonnement end Danmark, helt præcist 17 kr. Til gængæld har de en del flere titler.

Netflix rykker ind på markedet for reality-tv 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs