MediaWatch

Facebooks dataindsamling kommer for tysk højesteret

Højesteret i Tyskalnd skal nu tage stillilng til, hvorvidt Facebook må indsamle data om brugere fra forskellige kilder og sammenkøre dem uden brugernes samtykke. Facebook har tidligere fået medhold i appelretten.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Facebook skal stoppe med at indsamle data om deres brugere fra forskellige kilder og sammenkøre dem, medmindre brugerne har givet klart udtryk for, at de er indforståede med det amerikanske selskabs praksis. Det mener i hvert fald de tyske konkurrencemyndigheder, der nu vil have landets højesteret til at tage stilling til spørgsmålet. Det skriver Berlingske.

Mandag vandt Facebook ellers en ankesag ved appelretten i Düsseldorf mod de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, der tidligere i år gav det amerikanske selskab et påbud om at stoppe indsamlingen.

"Vi er overbevist om, at vi kan tage regulatoriske skridt under den gældende konkurrencelovgivning," siger direktør i Bundeskartellamt, Andreas Mundt, ifølge Berlingske.

Indtil den tyske højesteret har truffet en afgørelse, kan Facebook fortsætte den kritisere dataindsamling, da en regionalret tidligere i år suspenderede den afgørelse, som Bunderskartellamt traf i februar, om at Facebook skulle stoppe sin indsamling.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs