MediaWatch

Mediedirektør reklamerede for egne forretninger uden annoncemarkering

I en række annonceartikler har Dagens.dk og Nyheder24 reklameret for selskaber, som medejer af nyhedsmedierne står bag – men uden de var markeret som annoncer. En fejl, siger formand.

Der er ifølge Politiken tale om skjult reklame for selskaberne Lånet.dk og Netspil.dk, som formidler kviklån og gambling. Foto: Torben Stroyer

I mindst 13 artikler har nyhedsmedierne Dagens.dk og Nyheder24 reklameret for selskaber, som mediernes medejer Kasper Christensen står bag. Det fremgår dog ikke, at der er tale om reklame, hvilket er i strid med markedsføringsloven.

Det skriver Politiken.

Det er sket gennem annonceselskabet Media Group Denmark, der tilbyder linkbuilding på Nyheder24, og som Kasper Christensen også ejer 50 pct. af. Medejer af Media Group Denmark Rikki Tholstrup Jørgensen, der er bestyrelsesformand for Nyheder24, kalder det en fejl, at artiklerne ikke er skiltet som reklame.

"Jeg kan ikke udtale mig om Dagens, som Kasper selv ejer, men på Nyheder24 er det en fejl, at artiklerne ikke er markeret som reklame. Efter jeg talte med Politiken første gang, har vi indført nye procedurer og styrket uddannelsen af vores sælgere, så de her fejl ikke kan ske fremadrettet," siger Rikki Tholstrup Jørgensen til avisen.

Kasper Christensen har ikke ønsket at udtale sig til Politiken.

Forbrugerombudsmand går ind i sager om skjult reklame

Medie: Netmedier bryder markedsføringsloven

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere