MediaWatch

Tyrkisk PKK-rapport vækker bekymring i Dansk Journalistforbund

En række danske journalister hænges ud ved navns nævnelse i en tyrkisk rapport om PKK. Dansk Journalistforbund har kontaktet flere af de pågældende og forsøger at få hjælp til sagen fra internationale forbund.

Foto: Benita Marcussen

På de 63 sider i en ny tyrkisk rapport om PKK-bevægelsen, som handler om Danmark, bliver flere danske journalister nævnt ved navn. Mens man fra politisk hold har kaldt den tyrkiske ambassadør til samtale, har rapporten også fået Dansk Journalistforbund til at tage affære for at beskytte de pågældende journalister. Det skriver Berlingske i dagens avis.

"Det er rystende, at danske journalister bliver hængt ud som terrorister i rapporten, og når vi har ringet rundt, er det, fordi man ikke skal føle sig alene. Det er ikke i orden, at danske journalister på den måde bliver kædet sammen med en terrororganisation," siger formand for DJ, Tine Johansen.

Hun tilføjer, at forbundet vil kontakte det europæiske og internationale journalistforbund i håb om, at situationen bliver taget op på et internationalt niveau.

Ifølge formanden læner rapporten sig desuden op af en international tendens til at lægge stigende pres på journalister - blandt andet i Tyrkiet, som er landet med flest fængslede journalister, skriver Berlingske.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere