MediaWatch

Instagram ruller ny funktion ud for at bekæmpe falsk indhold

For at bekæmpe misinformation giver Instagram fremover brugere mulighed for at anmelde tvivlsomt indhold. Samtidig skal indholdet faktatjekkes i højere grad.

Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Instagrams amerikanske brugere får i denne uge mulighed for at anmelde opslag, som de vurderer indeholder misinformation eller decideret falsk indhold, skriver Mandag Morgens faktasite, tjekdet.dk, der citerer The Guardian.

Den nye anmeldelsesfunktion vil efterfølgende bliver rullet ud til brugerne i andre lande.

"Dette er et indledende skridt på vejen mod en større indsats i forhold til at tackle misinformation," siger Stephanie Otway, talskvinde for Instagram, til The Guardian.

Ud over at bede brugerne holde øje med indholdet, udvider Facebook, der købte Instagram for syv år siden, sit faktatjek-samarbejde med amerikanske faktatjekmedier, så de også skal verificere indhold på Instagram. Blandt Facebooks samarbejdspartenre er Tjek Det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs