MediaWatch

Ny kritik af Zucerberg - talte usandt i Kongressen

Tidligere på ugen kom det frem, at Facebook indsamler og transkriberer lydoptagelser fra Messenger-appen. Det står i kontrast til, hvad Mark Zuckerberg, stifter og direktør i Facebook, sidste år afviste i Kongressen.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

De politiske konsekvenser af, at det tidligere på ugen blev afsløret, at Facebook har sendt optagelser af folks samtaler via Facebooks Messenger-app til tredjeparter for at få det transkriberet, lader til langt fra at være ovre. Det skriver Berlingske.

Sidste år afviste Mark Zuckerberg, stifter af Facebook, nemlig over for den amerikanske kongres, at selskabet indsamler folks lydoptagelser fra Messenger-appen, og den seneste afsløring får derfor nu den demokratiske senator Gary Peters til at afkræve Facebook-chefen svar om vidneudsagnet i 2018.

"Jeg spurgte dig helt specifikt, om Facebook bruger de lydoptagelser, som stammer fra mobilt udstyr, til at forøge mængden af personlige oplysninger om sine brugere. Dit udtrykkelige svar var nej. Hvis disse beretninger er rigtige, er jeg bekymret for, at dit tidligere vidneudsagn foran Kongressen synes at have været – i bedste fald – ukomplet," skriver Gary Peters i et åbent brev stilet til Mark Zuckerberg, som Reuters har viderebragt.

Facebook har efter afsløringen understreget, at aflytning og udskrift kun udgør en meget lille del af lydoptagelserne, som gemmes, når brugerne bruger stemmekommandoer i Messenger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs