MediaWatch

Cloud-strategi har båret frugt hos DR

En fjerdedel af DR's it-infrastruktur er i dag rykket i skyen, og det giver flere fordele for mediehuset, skriver Computerworld.

Foto: Tariq Mikkel Khan

DR har sparet penge, haft færre nedbrud og sikret brugerne en mere stabil oplevelse, siden mediehuset i 2016 indførte en cloud first-strategi.

Det skriver Computerworld.

DR's tekniske direktør, Mikkel Müller, anslår, at omkring 25 pct. af mediehusets it-infrastruktur i dag er flyttet i skyen, men at det bliver langt mere fremover.

"Vi indførte cloud first-strategien i 2016, og cloud skulle være det primære valg i de digitale produkter, hvor der er store spidsbelastninger og dermed behov for stor skalerbarhed. Samtidigt er brugeren på nettet i forvejen, og behovene for at lave om på tjenesterne er hyppige. Der har vi flyttet rigtigt meget til cloud services," siger Mikkel Müller til Computerworld.

DR har et multicloud-setup, hvor man gør brug af flere cloud-leverandører. I dag ligger dele af DR's it-infrastruktur hos Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs