MediaWatch

Medie: Tredjeparter lyttede til Facebooks lydoptagelser af brugerne

Verdens største sociale medie, Facebook, har hyret tredjeparter til at transskribere klip af brugeres lyd, skriver Bloomberg News.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS /Ritzau Scanpix

Ifølge Bloomberg News har Facebook fået flere brugeres lydoptagelser skrevet ud til tekst af eksterne samarbejdspartnere. Informationen er baseret på unavngivne kilder med kendskab til det udførte arbejde.

Arbejdet har rystet de hyrede tredjeparter, som ikke fik at vide, hvor lydklippene var optaget, eller hvordan Facebook havde adkomst til dem. På klippene kan man høre Facebooks brugeres samtaler, nogle gange med vulgært indhold, skriver Bloomberg News.

Facebook bekræfter over for Bloomberg News, at koncernen har fået optagelser transskriberet, men at man ikke længere vil gøre det.

"Ligesom Apple og Google har vi sat den menneskelige gennemgang af lyd på pause for mere end en uge siden," meddeler selskabet.

Facebook oplyser, at de brugere, som er blevet optaget, selv har valgt det i Messenger-appen. Formålet med renskrivningen af lyden var at tjekke, om Facebooks kunstige intelligens fortolkede beskeder korrekt.

Ikke kun Facebook, men også Google, Amazon og Apple, er blevet kritiseret for at optage lyd af deres brugere gennem elektroniske enheder som smartphones og digitale assistenter og lade dem lytte igennem af medarbejdere. Det er en krænkelse af privatlivet, mener kritikerne.

Tidligere i år kunne Bloomberg fortælle, at Amazon havde et hold på flere tusinde medarbejdere, som gennemlyttede brugernes samtaler med den digitale assistent Alexa for at forbedre softwaren, og siden er det også kommet frem, at lyd optaget gennem Apples Siri og Google Assistant er blevet lyttet igennem.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere