MediaWatch

Facebook tilbyder medier millionbeløb for licenser til nyhedsindhold

Facebook vil købe licenser til nyhedsmediers indhold, oplyser anonyme kilder til The Wall Street Journal. Overskrifter vil kunne linke til nyhedsmediernes egne sider fra en nyhedsfane på Facebook.

Foto: Ritzau/Scanpix/Reuters/Elijah Nouvelage/

Facebook vil betale nyhedsmedierne op til 3 mio. dollar om året for retten til at bruge overskrifter og uddrag fra artikler, skriver The Wall Street Journal.

Blandt de potentielle samarbejdspartnere nævnes ABC News, The Washington Post, Bloomberg og The Wall Street Journals moderselskab, Dow Jones.

Ikke alle medier er positive over for projektet.

"Det (Facebook, red.) beder en hel masse medier om at forpligte sig sig til noget, som ingen af os har nogen idé om, hvorvidt vil virke," siger en af de anonyme kilder til The Wall Street Journal.

Facebook tilbyder, at nyhedsfanen skal linke til nyhedsmediernes egne sider i stedet for at fremvise hele artiklen på Facebook.

På den måde adskiller projektet sig fra andre forsøg, for eksempel "Apple News App" fra Apple, hvor hele artikler integreres i app'en, skriver The New York Times.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs