MediaWatch

Google-chef om retningslinjer for indhold på Youtube: Vi gør det så godt vi kan

En debattør modtog dødstrusler efter at have kritiseret Youtube for at lægge platform til videoer fra højredrejet aktivist, hvoraf tre videoer efterfølgende blev fjernet. Men reglerne for indholdet på Youtube er klare nok, mener Google-chef.

Foto: Dado Ruvic / Reuters / Ritzau Scanpix

Youtube strammede i juni retningslinjerne for indholdet på platformen bl.a. for at bekæmpe hadtale og voldsopfordringer, men problematikken er ikke forduftet. Det skriver Politiken onsdag.

Avisen beskriver, hvordag techdebattøren Kevin Shakir blev chikaneret og modtog dødstrusler online efter på Twitter at have kritiseret Youtube for at lægge platform til videoer fra en højreorienteret politisk aktivist, Lars Kragh Andersen. Youtube fjernede efterfølgende tre af Lars Kragh Andersens videoer. Forinden havde Googles politiske chef i Norden, Christine Sørensen, på Twitter opfordret Kevin Shakir til evt. at flage videoerne, så indholdet kunne blive vurderet af Youtubes medarbejdere.

Christine Sørensen mener, at Youtubes retningslinjer over for brugerne om, hvad der må bringes og ikke bringes på platformen, er så klare, som de kan blive.

"Jamen vi gør det jo så godt, som vi kan. Det kan godt være, du har en idé til, hvordan vi kan være klarere omkring det, men jeg synes, vi har nogle forholdsvis klare retningslinjer," siger hun til Politiken og pointerer, at selvom udgangspunktet for platformen er at give alle en stemme, kan den stemme ikke bruges "til hvad som helst".

Google og Youtube har tidligere afvist tanken om at påtage sig redaktøransvar på linje med redaktionelle medier og dermed skulle stå mere til ansvar for budskaber og indhold på platformen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere