MediaWatch

Medie: Apple vil købe eksklusive rettigheder til podcasts

Apple har ifølge Bloomberg planer om at poste penge i originale podcasts, der kun skal være tilgængelige i Apples egne apps – angiveligt for at holde konkurrenter på afstand.

Foto: Thomas Borberg, Politiken

I et forsøg på at forsvare sin førende position i et podcastmarked, som i stigende grad bliver indtaget af nye spillere, vil Apple investere i originale podcasts, der skal ligge eksklusivt på techselskabets egne platforme. Det skriver Bloomberg, som har talt med interne kilder i Apple.

Apple har ifølge Bloombergs oplysninger taget kontakt til forskellige medieselskaber for at diskutere muligheden for at købe eksklusive rettigheder til podcasts. Apples podcast-app står stadigvæk for omkring 50-70 pct. af al podcastlytning, men har fået konkurrence fra flere kanter, bl.a. Spotify, som i år har lagt omkring 2,7 mia. kr. i at opkøbe podcastmedier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs