MediaWatch

Facebook-chef: Beskatning skal være retfærdig og gælde for alle

Så længe reglerne gælder for alle, er Facebook med på ideen om, at "folk skal føle, at skatten bliver betalt på en retfærdig måde," siger Facebooks ansvarlige for global politik og kommunikation til Politiken.

Nick Clegg, Facebooks ansvarlige for global politik og kommunikation. | Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

Beskatning af techgiganter såsom Facebook har været på den politiske dagsorden gennem længere tid, og Facebook samarbejder med OECD på området. Nick Clegg, ansvarlig for global politik og kommunikation hos Facebook, siger i et interview med Politiken, at selskabet er med på en beskatning, der opfattes som retfærdig.

"Vi støtter meget stærkt ideen om, at folk skal føle, at skatten bliver betalt på en retfærdig måde, så længe reglerne gælder for alle – for Lego og Novo Nordisk såvel som for os. Ligesom de lægger hovedparten af deres skat i Danmark, lægger vi hovedparten af skatten i USA, hvor vi hører hjemme. Det ville ikke være retfærdigt, hvis der blev indført en Lego-skat, der gav grønt lys for regeringer over hele verden til at indføre særskat på netop deres produkter," siger Nick Clegg til Politiken.

I interviewet argumenterer han imod tankerne, der er blevet luftet fra flere kanter, om at splitte Facebook op, ligesom han forsvarer Facebooks regler for bl.a. nøgenhed, der flere gange har været udsat for kritk.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs