MediaWatch

Facebook udvider i Danmark: Vi har brug for at være mere tilstede

Efter et år med kontor i Danmark opruster Facebook sin base i landet. Formålet er bl.a. fremstød blandt små og mellemstore annoncører og at forsvare sig i den offentlige debat.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas

Uden de store armbevægelser åbnede Facebook sidste år kontor i Danmark og rykkede med få medarbejdere ind i et kontorhotel i Havnegade i København.

Siden har teckkoncernen besluttet at skrue op for den danske tilstedeværelsen og har nu etableret hovedkontor i Valby med 13 ansatte og fem mere på vej, skriver Finans.

"Vi ser et stort behov hos vores kunder for at forstå, hvordan de skal bruge vores produkter på en forbrugervenlig måde. Det er jo meget forskelligt fra for eksempel at indrykke tv-reklamer. Vi kan også være mere proaktive. For eksempel arrangerer vi nu ture rundt i Danmark, så vi kan mødes med hundredvis af SMV’er og undervise dem,"forklarer Facebooks nordiske chef, Martin Ingemansson, til Finans.

Ud over at udvide kundegrundlaget har Facebook også en anden agenda, der handler om PR og at kunne blande sig mere i debatter om f.eks. ytringsfrihed eller det digitale annoncemarked, hvor Facebook især de senere år har været genstand for kritik. Techkoncernen deltog af samme grund i flere debatter på Folkemødet på Bornholm i år, repræsenteret af tidligere rådgiver for Søren Pind Martin Ruby, som i dag er policy-chef for Facebook i Norden og Benelux.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs