MediaWatch

Kapitalfond køber dansk kameravirksomhed for halvanden milliard

Techkometen Phase One, som sælger specialkameraer til professionelle fotografer og bl.a. har Google på kundelisten, får ny ejer.

Henrik Håkonsson, adm. direktør Phase One | Foto: Ritzau Scanpix

Kapitalfonden Axcel har købt aktiemajoriteten i danske Phase One, der sælger specialkameraer, for knap 1,5 mia. kr. Det skriver Finans.

Sælgeren er kapitalfonden Silverfleet Capital samt Phase Ones ledelse og en gruppe medarbejdere, der ejer 40 pct. af selskabet tilsammen.

Prisen betyder, at Phase One er blevet ca. 200 pct. mere værd på fem år. På den tid er virksomheden gået fra at være en smal nicheproducent af kameraer til at tjene 70 pct. af sine penge på software.

De højteknologiske kameraer tager eksempelvis billeder til Google Maps og bruges til inspektion af alt fra jernbaner til vindmøller og elledninger.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs