MediaWatch

Apple pensionerer banebrydende musiktjeneste efter 19 år

Streamingtjenesten Itunes bliver udfaset og erstattet af tre separate apps til henholdsvis musik, tv og podcast.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Apple har valgt at udfase den ikoniske streamingtjeneste Itunes. Det skriver flere medier herunder nyhedsbureauet AP sent mandag dansk tid.

Udfasningen af tjenesten, der ved introduktionen i 2001 revolutionerede måden, hvorpå vi køber og lytter til musik, sker i forbindelse med en større udviklingsproces.

Fremover vil Apple levere mere genrespecifikke ydelser. Blandt andet vil man introducere tre separate apps, der skal levere henholdsvis musik, tv og podcast.

Det fortæller Apples vicedirektør Craig Federighi under virksomhedens årlige konference i Silicon Valley i Californien.

"Fremtidens Itunes er ikke som én app, men som tre," siger han til nyhedsbureauet AFP.

Siden lanceringen af Itunes har forbrugerne i stigende grad bevæget sig mod større streamingplatforme, der i højere grad gør brug af skybaserede løsninger og on-demand indhold, skriver Reuters.

En af årsagerne til Itunes' udfasning menes da også at være, at tjenesten efter snart 20 år på markedet er blevet utidssvarende og klodset i flere forbrugeres øjne.

Magasinet Rolling Stone skriver, at det desuden skal ses som et forsøg fra Apples side på at styrke positionen som underholdningsmedie frem for udvikler af hardware.

Og tiden er da også løbet fra tjenester som Itunes, forklarer medie- og teknologianalytiker Carolina Milanesi til AFP.

"Der er ikke længere grundlag for Itunes' eksistens. Hvis man vil have musik, har jeg en app. Hvis jeg vil se tv, har jeg en app. Det er sådan, folk tænker i dag," siger hun.

Apple er verdens fjerdestørste firma, men har på det seneste oplevet faldende salgstal på nogle kerneprodukter som for eksempel smartphonen Iphone.

Ifølge virksomheden selv skyldes tilbagegangen blandt andet stigende konkurrence på kvalitet og pris fra Samsung og de andre Android-producenter.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs