MediaWatch

Facebook blokerer politiske budskaber

665 personer, virksomheder og ngo'er har fået blokeret deres budskaber på Facebook.

Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Mens Facebook tidligere har fået kritik for ikke at gribe tilstrækkeligt ind over for personer og organisationer, der har forsøgt at manipulere den demokratiske proces i en valgkamp, får det sociale medie nu kritik for at afvise politiske opslag på platformen. Det skriver Politiken.

665 kandidater, organisationer, virksomheder og brugere er blevet afvist, når de har forsøgt at annoncere på Facebook, viser en analyse ifølge Politiken, der dog ikke angiver, hvor lang en periode analysen dækker over.

Blandt de afviste er Camilla Kampmann, der stiller op til Folketinget for Radikale Venstre. Over halvdelen af hendes opslag under valgkampen er blevet afvist af det sociale medie, ligesom opslag fra bl.a. Red Barnet, Amnesty International, Mellemfolkeligt Samvirke, Afrika Kontakt og Folkekirkens Nødhjælp er blevet blokeret. Facebook har ikke givet en forklaring på, hvorfor eksempelvis Camilla Kampmanns opslaget er afvist, men har fastholdt, at blokeringen var berettiget.

"Vi har tjekket annoncerne, og afvisningerne er korrekte. Jeg kan ikke gå i detaljer om de enkelte annoncer, men annoncører kan finde mere om, hvorfor en annonce bliver afvist i ads manager, ligesom der også er ret udførlige anvisninger i vores annonceringspolitik," skriver Peter Münster, Facebooks nordiske kommunikationschef, til Politiken. Efterfølgende er alle hendes opslag dog blevet godkendt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs