MediaWatch

Irland på vej med første GDPR-undersøgelse af Google

Datatilsynet i Irland har søsat en undersøgelse af, om Googles indsamling af personlige data gennem sit system for annonceudveksling lever op til EU's persondataregler.

Foto: Alain Jocard / AFP / Ritzau Scanpix

Det irske datatilsyn vil for første gang sætte Google under lup for at undersøge, om internetgiganten holder sig inden for lovens rammer, når det kommer til håndtering af persondata i forbindelse med annoncering. Det skriver Berlingske og flere andre medier torsdag.

Det er første gang, at Google undersøges efter vedtagelsen af de nye EU-regler om databeskyttelse, også kendt som GDPR. Det irske datatilsyn har for nylig sat gang i lignende undersøgelser af flere teknologivirksomheder herunder Twitter, Linkedin, Apple og Facebook. Ligesom flere andre teknologivirksomheder har Google europæisk hovedkontor i Irland.

Det irske datatilsyn vil med undersøgelsen have afklaret, om Googles annonceudveksling ulovligt indsamler personlige oplysninger om brugernes race, sundhed og politisk overbevisning. Undersøgelsen bliver ifølge Berlingske iværksat på baggrund af en række anmeldelser af selskabet, bl.a. fra selskabet bag internetbrowseren Brave, som mener, at Google deler oplysninger om brugerne med op mod flere hundrede virksomheder uden brugernes viden.

En talskvinde for Google siger ifølge Financial Times, at selskabet vil stille sig til rådighed for undersøgelsen og hilser muligheden for at få større klarhed over Europas databeskyttelsesregler velkommen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere