MediaWatch

Knap hver tiende læser primært nyheder på sociale medier

Det er især personer med lav indkomst og indvandrere, der får deres nyhedsbehov dækket på de sociale medier frem for traditionelle kanaler.

Foto: Agnete Schlichtkrull/PR/DR

Hver 11. person i Danmark, svarende til 9 pct. af befolkningen, har sociale medier som deres primære nyhedskilde og bruger hverken papiravisen eller tv som en del af deres nyhedsforbrug. Det viser nye tal fra Danmarks Statistiks Kulturvaneundersøgelse.

Det er især personer med lav indkomst, indvandrere og efterkommere af indvandrere, der trækker gennemsnittet af personer, der fravælger de traditionelle nyhedskanaler op. Således er det 13 pct. af personer med familieindkomst på 200.000 kr. eller mindre om året, der får nyhedsbehovet dækket af sociale medier. Undersøgelsen viser desuden, at andelen af personer, der dagligt eller næsten dagligt ser eller læser nyheder stiger med indkomsten og omvendt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs