MediaWatch

Selskabet bag Google åbner med det største endagsfald siden 2012

Et skuffende regnskab mandag får aktiekurs i selskabet bag Google til at falde mærkbart tirsdag.

Ritzau Scanpix/Ng Han Guan
Foto: Ritzau Scanpix/Ng Han Guan

Alphabet, som er selskabet bag søgemaskinen Google, faldt ved tirsdagens åbning af det amerikanske marked 8,6 pct. efter et skuffende regnskab for første kvartal, som kom mandag efter lukketid.

Det er største endagsfald siden 2012. Det var blandt andet omsætningen, som skuffede analytikerne, da den var 0,5 mia. dollar lavere end ventet, og det havde også en mærkbar effekt på indtjeningen.

Det skriver Bloomberg News.

Verdens mest besøgte søgemaskine lukkede ellers i rekord i mandagens handel efter et plus på 1,5 pct. til 1296,20 dollar per aktie. Alphabet har dermed tabt omtrent 31 mia. dollar i markedsværdi siden markedet i USA lukkede mandag.

Det justerede overskud landede på 9,50 dollar per aktie mod konsensus på 13,10 dollar. selskabet er blandt andet udfordret af at at flere og flere forbrugere ikke længere søger efter varer på nettet, men i stigende grad søger direkte på eksempelvis Amazons handelsplatform.

Samtidig blev overskuddet tynget af EU-Kommissionens bøde på 1,7 mia. dollar, som Google skal betale for brud på konkurrence reglerne.

Omtrent 20 minutter inde i dagens handel falder aktien med 7,7 pct.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere