MediaWatch

Ekstra Bladet omrokerer og udnævner strategichef

Analysechef på Ekstra Bladet får udvidet ansvar og skal som ny strategichef stå for en mere mobil og datadrevet udvikling af Ekstra Bladets platform. Udnævnelsen kommer kort efter, stillingen som digital direktør blev nedlagt.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arki

Ekstra Bladet omrokerer i ledelsesrækkerne og udnævner analysechef Kasper Worm-Petersen, 29, til ny strategichef. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Med titlen følger ansvaret for platformstrategi, datastrategi, analyse og udviklingsafdeling og en bunden opgave med at føre eb.dk i en mere datadrevet og mobilvenlig retning for brugere og annoncørerne.

"I de kommende år vil ekstrabladet.dk fortsat være den digitale kerne for Ekstra Bladet, men udvikle sig til at blive stadig mere mobilt og datadrevet. Samtidig vil Ekstra Bladets digitale platform i stigende grad understøtte nye indholdstyper som auto-genererede interaktive grafikker, podcast og video. Ekstra Bladets mål er at skabe fremtidens førende medieplatform, som fastholder læserne, men også tiltrækker nye læsere gennem en innovativ medieoplevelse," skriver Ekstra Bladet i pressemeddelelsen.

Ny konkurrence

Udnævnelsen sker som et led i et generations- og kursskifte og følger efter, avisen for nylig nedlagde stillingen som digital direktør. I den forbindelse betonede chefredaktør Poul Madsen behovet for at blive et mere mobilrettet site – bl.a. i lyset af fornyet konkurrence fra B.T., der sidste år blev relanceret med mobilen som hovedkanal.

"Vi har fået en ny konkurrence i B.T., som satser på gratis og på mobilen. Det betyder, at vi har en konkurrent, der er vågnet op, og det udfordrer os på en ny måde, som gør, at vi også er nødt til at tænke på en lidt anden måde, end vi måske tidligere har gjort, og skærpe alle sanser," sagde Poul Madsen dengang til MediaWatch.

Kasper Worm-Petersen er udannet MSc in business administration and philosophy fra Copenhagen Business School. Han har været på Ekstra Bladet siden 2012, hvor han begyndte som elev og blev i 2016 udnævnt til analysechef.

Samtidig med udnævnelsen af Kasper bliver Tina Rogers forfremmet til souschef i den nye afdeling, fremgår det.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs