MediaWatch

Google dropper etisk råd om kunstig intelligens

Google er blevet ramt af modvind i forhold til selskabets nye etiske råd, som efter blot to uger nedlægges.

Google har efter to uger valgt at nedlægge det uafhængige råd Ateac, Advanced Technology External Advisory Council, der skulle rådgive selskabet om etiske spørgsmål i brugen af kunstig intelligens. Det skriver Berlingske Business.

Årsagen er blandt andet, at mere end 2.300 Google-ansatte vil have fjernet et rådsmedlem fra den højreorienterede tænketank Heritage Foundation, som er kommet med kommentarer om transseksuelle.

Derudover har Google mødt kritik, fordi et andet rådsmedlem er direktør for et droneselskab, der har forbindelser til det amerikanske militær.

En uge efter at Google nedsatte rådet, trak akademikeren Alessandro Acquisti, der arbejder med privatlivsrettigheder, sig tilbage som rådsmedlem, og nu har Google valgt at lukke rådet helt ned.

"Det er blevet klart, at i det aktuelle miljø kan ATEAC ikke fungere, som vi ønskede det. Så vi nedlægger rådet og går tilbage til tegnebordet. Vi vil fortsætte med at være ansvarlige i vores arbejde med de vigtige spørgsmål, som kunstig intelligens rejser, og vil finde andre måder at få meninger udefra om disse emner," lyder det i Googles officielle udmelding.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs